Siirry pääsisältöön

Rantalakeus - Ritva haluaa Joulumuorista oman brändin

It has happened so many things in my and my lady´s life. I still am Rundgren´s cat even if my appearances are a bit different. I am all white so you do not see me because of the snow in the garden even, if I am there. This is what I tell you more about later. But a more actual business is going on in the Residence of Rundgren.

Untitled


A local newspaper Rantalakeus, made an interview of my lady. She has been studying entrepreneurship at the Business School of university of Oulu with very, very smart international students. They helped to refine the business idea of Mrs. Santa, or Mrs. Santa Lady or Mrs. Santa Greetings, who lives in Oulu area. The picture is about the Business Model Canvas.

What is so interesting in Finland? How does a foreigner see our country after some months? 

The most important facts about Finland: 

 • pure air (easy to see the sky)
 • unspoild nature (you can eat berries and mushrooms picked from nearly any place)
 • thousands of lakes (have not counted)
 • the Sauna bath for every Saturday evening
 • the longest freely running salmon river Tornio (for fishermen)
 • vast forests and moss (tested every now and then since the childhood)
 • clean water supplies (sweet even in the shower; a bit silly!)
 • light nights in the summer (the exchangers say they cannot sleep in Oulu)
 • dark all day in winter (at least in the north like Utsjoki, Lapland)
 • Nordic lights (Aurora Borealis)
 • Lapland (eight seasons counted)
 • we speak Finnish, Swedish and Sami
Facts about the Finnish society:
 • good education (from the kindergarten to the universities)
 • free and independent teachers (educated at the university)
 • democracy
 • safe society (except for the mice)
 • equality between all the cats (!)
 • high taxes (good or bad)
 • well functioning common facilities

Rantalakeus - Ritva haluaa Joulumuorista oman brändin This story is written in Finnish.

Photos in Flickr
Photos and videos are tagged with "pajakylä" and they are taken in Santa Claus Village, Rovaniemi, Lapland, Finland in 2014. Along with the exchange students from the university of Oulu and the university of Applied Sciences of Oulu, Finland.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäissatu pääsiäismunasta

Mitä on pääsiäismunan sisällä?
Tässä on pääsiäismuna, jossa on kolme osaa. Alhaalle Viljami kylvi rairuohon siemeniä, jotka ovat nyt kasvaneet ruohoksi. Ruohikossa on viisi suklaamunaa.

Toisessa kerroksessa on neljä pääsiäistipua, jotka ovat iloisia kevään tulosta. Ne rakastavat elämää. Sydämet lensivätkin paikalle juuri sen vuoksi.

Kolmannessa kerroksessa on Pupu Pulleroinen, joka pitää kiinni piirroksen hiiliviivasta. - Älä putoa, pupu!

Pupu on helppo piirtää, sillä on pää, silmät, silmäripset, Kolmion muotoinen nenä ja viiksikarvat, jotka sojottavat alaspäin. Pupun korvien päät ovat tummat ja se pitää käpälällään kiinni pajunkissoista. Kissat naukuvat kovasti, jonka varmaan kuulet, kun oikein tarkkaan kuuntelet. (Mielikuvitusta tietenkin!).

Noita Nenänen on pukeutunut rikkinäiseen mekkoon, mutta onneksi se on nyt paikattu. Noita istuu luudalla, jolla se ajelee pääsiäisenä sinne, tänne, ylös ja alas peltojen yläpuolella. Luudan nokassa istuu kissa, joka heittelee nokista kahvipannua…

Toinen pääsiäissatu

Pieni pupu
Olipa kerran pieni pupu. Se loikki erään valkoisen talon pihalla, jossa oli paljon mielenkiintoisia toisten eläinten jälkiä. Se katsoi ikkunasta ja näki sisällä valkoisen kissan. Mitä kummaa, kissalla näytti olevan vesivärit ja sivellin ja se piirsi juuri pääsiäissatua pienelle Viljami-pojalle!

Pupu asteli hitaasti ikkunan taakse ja rupesi seuraamaan, kun kissa veteli siveltimellään vesiväripaperille rohkeita vetoja. Paperilla oli pääsiäiseen liittyviä asioita: tipuja, ruohoa, pääsiäismunia, noita, joka lensi luudallaan taivaalla ja aurinko, joka kurkki pilven reunan takaa lämmittäen pajunkissoja. Linnut lauloivat kuvassa niin, että se kuului pikku pupun korviin.

Pääsiäiskokko
Pupu tiesi, että pääsiäiseen kuuluu myös pääsiäiskokko jossain päin Suomea. Sehän ilmestyi kissan piirrokseen kuin taikaiskusta. Taas pupu mietti, mikä liittyy pääsiäiseen. Siihenhän kuuluvat myös narsissit ja krookukset.

Pääsiäisenä syödään mämmiä. Melkein mustaa maltaista valmistettua jälkiruokaa, …

Mikä punainen sieni? Name of this red mushroom?

Eräänä päivänä löytyi punainen sieni kotipihaltani autotallin vierestä. En ollut uskoa silmiäni, mutta siinä se seisoi punaisena kuin rouvan varpaankynnet kesällä. Houkuttelin häntä ottamaan valokuvan harvinaisen värisestä pikku sienenpoikasesta. Talon rouva on juuri päättänyt kurssin Turning opportunities to business, joten häntä kiinnostaa sienten poimiminen, siis yritysidean löytäminen.


My cat eyes found a nice red mushroom near our garage. What is it? Why does it look like my Mum´s toe nails? My Mum has just finished an academic course "Turning opportunities to business", so she is really interested in any kind of possibilities to develop her as an entrepreneur. Like picking up mushrooms!