Siirry pääsisältöön

Pääsiäissatu pääsiäismunasta

Easter egg drawn by charcoal and painted with watercolor. Hiilipiirros pääsiäismunasta maalattu vesiväreillä.


Mitä on pääsiäismunan sisällä?


Tässä on pääsiäismuna, jossa on kolme osaa. Alhaalle Viljami kylvi rairuohon siemeniä, jotka ovat nyt kasvaneet ruohoksi. Ruohikossa on viisi suklaamunaa.

Toisessa kerroksessa on neljä pääsiäistipua, jotka ovat iloisia kevään tulosta. Ne rakastavat elämää. Sydämet lensivätkin paikalle juuri sen vuoksi.

Kolmannessa kerroksessa on Pupu Pulleroinen, joka pitää kiinni piirroksen hiiliviivasta. - Älä putoa, pupu!

Pupu on helppo piirtää, sillä on pää, silmät, silmäripset, Kolmion muotoinen nenä ja viiksikarvat, jotka sojottavat alaspäin. Pupun korvien päät ovat tummat ja se pitää käpälällään kiinni pajunkissoista. Kissat naukuvat kovasti, jonka varmaan kuulet, kun oikein tarkkaan kuuntelet. (Mielikuvitusta tietenkin!).

Noita Nenänen on pukeutunut rikkinäiseen mekkoon, mutta onneksi se on nyt paikattu. Noita istuu luudalla, jolla se ajelee pääsiäisenä sinne, tänne, ylös ja alas peltojen yläpuolella. Luudan nokassa istuu kissa, joka heittelee nokista kahvipannua sinne tänne. On siinä noidalla kova pyydystäminen, että pannu taas saadaan mukaan luudan kyytiin!

Pääsiäispiirros MLL:n perhekahvilassa Kempeleessä

Piirros syntyi lasten katsellessa vieressä Kempeleen MLL:n perhekahvilassa. Paikalla oli äitien lisäksi alle kouluikäisiä lapsia muutaman kuukauden ikäisestä kuusivuotiaisiin. 

Piirsin hiilellä kuvan ja kerroin samalla lukumääriä ja muotoja, sitten otin siveltimen käteen ja näytin, miten vesiväreillä voi kuvittaa piirroksen. Kastelin siveltimen veteen ja puhdistin sen ja otin taas uutta väriä. Hiili on herkullinen piirtämisen väline, vaikka se vähän sotkee sormet, mutta hiilijälki on hyvin elävä ja eripaksuinen eri kohdista. 

Sovimme, että voimme joskus piirtää yhdessä esimerkiksi keväisiä aiheita, vaikka äitienpäiväkukkia. 

Kommentit

  1. Hyvä Ritva, sinä se osaat ilahduttaa ja yllättää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Riitta! Pääsiäinen on minusta kiehtova juhla-aika, kevään vastaanottamista ja perinteiden siirtämisen aikaa. Talvi on taittunut ja elämä rupeaa versomaan rairuohossa. Rantalakeuden pääsiäisperinne on rikas, josta on olemassa myös kirjoitettua historiaa ainakin Limingan kirjastossa. En tiedä, mitä Kempeleen pääsiäisestä kerrotaan, mutta kenties siitäkin on jotain Kempeleen Kurpposessa, joka on joskus ilmestynyt kotiseutulehti.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toinen pääsiäissatu

Pieni pupu
Olipa kerran pieni pupu. Se loikki erään valkoisen talon pihalla, jossa oli paljon mielenkiintoisia toisten eläinten jälkiä. Se katsoi ikkunasta ja näki sisällä valkoisen kissan. Mitä kummaa, kissalla näytti olevan vesivärit ja sivellin ja se piirsi juuri pääsiäissatua pienelle Viljami-pojalle!

Pupu asteli hitaasti ikkunan taakse ja rupesi seuraamaan, kun kissa veteli siveltimellään vesiväripaperille rohkeita vetoja. Paperilla oli pääsiäiseen liittyviä asioita: tipuja, ruohoa, pääsiäismunia, noita, joka lensi luudallaan taivaalla ja aurinko, joka kurkki pilven reunan takaa lämmittäen pajunkissoja. Linnut lauloivat kuvassa niin, että se kuului pikku pupun korviin.

Pääsiäiskokko
Pupu tiesi, että pääsiäiseen kuuluu myös pääsiäiskokko jossain päin Suomea. Sehän ilmestyi kissan piirrokseen kuin taikaiskusta. Taas pupu mietti, mikä liittyy pääsiäiseen. Siihenhän kuuluvat myös narsissit ja krookukset.

Pääsiäisenä syödään mämmiä. Melkein mustaa maltaista valmistettua jälkiruokaa, …

Mikä punainen sieni? Name of this red mushroom?

Eräänä päivänä löytyi punainen sieni kotipihaltani autotallin vierestä. En ollut uskoa silmiäni, mutta siinä se seisoi punaisena kuin rouvan varpaankynnet kesällä. Houkuttelin häntä ottamaan valokuvan harvinaisen värisestä pikku sienenpoikasesta. Talon rouva on juuri päättänyt kurssin Turning opportunities to business, joten häntä kiinnostaa sienten poimiminen, siis yritysidean löytäminen.


My cat eyes found a nice red mushroom near our garage. What is it? Why does it look like my Mum´s toe nails? My Mum has just finished an academic course "Turning opportunities to business", so she is really interested in any kind of possibilities to develop her as an entrepreneur. Like picking up mushrooms!