Witches flying on the fields - an Easter tradition in Finland

The witch is called Witch Corona this Easter. It is flying on the fields at Saturday night.










Lyhyt pääsiäissatu Noita Koronasta



Pääsiäislauantaina illansuussa ja yöllä noidat lensivät luudallaan Rantalakeuden yllä ja tekivät taikojaan pahat mielessä. Ne saattoivat esimerkiksi mennä navettaan ja katkaista lehmiltä hännän. Lehmäparat! 

Olisikohan tämäkin tarina vain mielikuvituksen tuotetta, mutta eihän tuosta noidasta voi oikein arvailla mitään.Pohjanmaan lakeudella on aina näkynyt pääsiäiskokkojen tulia pimenevässä illassa noitien karkottamispuuhissa, toivottavasti tänäkin pääsiäisenä. Pikku noitia saattaa harvakseltaan liikkua teillä yksittäin, joten pidä varasi!

Harmillistä, että Noita Korona on nyt päässyt pilaamaan jopa pääsiäisperinteitä. Vaikka se näyttää pahalta, on silla kuitenkin sydän paikallaan, kun se hoitaa kissaansa.

Noidan kissa ei ole moksiskaan koronapääsiäisestä, vaan tarkkailee ympäristöään viiksikarvat tanassa ja tenkana luudan keulassa. Kahvipannu keikkuu risujen vieressä luudalla.Noidan kissa ei ole moksiskaan koronapääsiäisestä, vaan tarkkailee ympäristöään viiksikarvat tanassa ja tenkana luudan keulassa. 

Kahvipannu keikkuu risujen vieressä luudalla.

A Short Story of Finnish witch tradition


Bad things in my mind! On Easter Saturday night there are flying witches on the fields. This witch is flying nice on the fields of the Flatlands of Northern Ostrobothnia. It has mean thoughts to cut the tails of cows. Used to! 


Bad things in my mind!

Especially children made fires to prevent witches to come around. Hopefully also this Easter. Otherwise you might see little lonely witches on the roads bringing Easter feeling to grown-ups. It is not allowed to move around in groups.

Witch Corona has done harm for this easter, but it has a good heart inside at least for its cat who is sitting at the front of the broom. There is also a coffee pot at the end. Can you see it?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä punainen sieni? Name of this red mushroom?

Pääsiäissatu pääsiäismunasta

Joulusatu