Siirry pääsisältöön

Toinen pääsiäissatu

Kissa maalasi tipuja, höyheniä ja rairuohoa vesiväreillä piirustukseensa.


Pieni pupu


Olipa kerran pieni pupu. Se loikki erään valkoisen talon pihalla, jossa oli paljon mielenkiintoisia toisten eläinten jälkiä. Se katsoi ikkunasta ja näki sisällä valkoisen kissan. Mitä kummaa, kissalla näytti olevan vesivärit ja sivellin ja se piirsi juuri pääsiäissatua pienelle Viljami-pojalle!

Pupu asteli hitaasti ikkunan taakse ja rupesi seuraamaan, kun kissa veteli siveltimellään vesiväripaperille rohkeita vetoja. Paperilla oli pääsiäiseen liittyviä asioita: tipuja, ruohoa, pääsiäismunia, noita, joka lensi luudallaan taivaalla ja aurinko, joka kurkki pilven reunan takaa lämmittäen pajunkissoja. Linnut lauloivat kuvassa niin, että se kuului pikku pupun korviin.

Pääsiäiskokko


Pupu tiesi, että pääsiäiseen kuuluu myös pääsiäiskokko jossain päin Suomea. Sehän ilmestyi kissan piirrokseen kuin taikaiskusta. Taas pupu mietti, mikä liittyy pääsiäiseen. Siihenhän kuuluvat myös narsissit ja krookukset.

Pääsiäisenä syödään mämmiä. Melkein mustaa maltaista valmistettua jälkiruokaa, jota syödään kerman kera hopealusikalla. Parilla vedolla nekin ilmestyivät kuvaan.


Palolaitokselle piti tehdä ilmoitus pääsiäiskokon polttamisesta. 


                                                                                                                                                           
Viljami tulisi pääsiäislauantaina pääsiäiskokolle, joka rouhuaisi komeasti pihalla, ja joka kuulemma
karkottaisi pääsiäistrullit Kyöpelinvuoren taakse. Hän saisi myös kissan maalaaman kuvan ja etsisi talonväen piilottamia pääsiäismunia. Pupu kuuli suunnitelmat, kun talonväki keskusteli asioita kissan kanssa.

Pupu odotti Viljamia - turhaan


Tuli lankalauantai, mutta Viljamia ei kuulunut. Kissa odotti surullisena leikkikaveriaan tuntikaupalla. Pupu oli tarkkaillut talon tapahtumia koko pääsiäisviikon ja tiesi, että vesivärityökin odotti pöydällä Viljamia. Pupun korvat kuuntelivat tarkkaavaisena, jos tieltä kuuluisi tutun auto ääni. Ei kuulunut pörinää.

Hiihtämään pääsiäisenä

Sitten tuli puhelinsoitto, jossa kerrottiin, että Viljami olikin lähtenyt hiihtelemään tunturiin, jonne monet muutkin pääsiäisenä rientävät. Viljami oli näet saanut uudet pikkuruiset monot pieniin suksiinsa.

Pupu huokaisi helpotuksesta ja rupesi odottamaan pääsiäiskokon sytyttämistä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäissatu pääsiäismunasta

Mitä on pääsiäismunan sisällä?
Tässä on pääsiäismuna, jossa on kolme osaa. Alhaalle Viljami kylvi rairuohon siemeniä, jotka ovat nyt kasvaneet ruohoksi. Ruohikossa on viisi suklaamunaa.

Toisessa kerroksessa on neljä pääsiäistipua, jotka ovat iloisia kevään tulosta. Ne rakastavat elämää. Sydämet lensivätkin paikalle juuri sen vuoksi.

Kolmannessa kerroksessa on Pupu Pulleroinen, joka pitää kiinni piirroksen hiiliviivasta. - Älä putoa, pupu!

Pupu on helppo piirtää, sillä on pää, silmät, silmäripset, Kolmion muotoinen nenä ja viiksikarvat, jotka sojottavat alaspäin. Pupun korvien päät ovat tummat ja se pitää käpälällään kiinni pajunkissoista. Kissat naukuvat kovasti, jonka varmaan kuulet, kun oikein tarkkaan kuuntelet. (Mielikuvitusta tietenkin!).

Noita Nenänen on pukeutunut rikkinäiseen mekkoon, mutta onneksi se on nyt paikattu. Noita istuu luudalla, jolla se ajelee pääsiäisenä sinne, tänne, ylös ja alas peltojen yläpuolella. Luudan nokassa istuu kissa, joka heittelee nokista kahvipannua…

Mikä punainen sieni? Name of this red mushroom?

Eräänä päivänä löytyi punainen sieni kotipihaltani autotallin vierestä. En ollut uskoa silmiäni, mutta siinä se seisoi punaisena kuin rouvan varpaankynnet kesällä. Houkuttelin häntä ottamaan valokuvan harvinaisen värisestä pikku sienenpoikasesta. Talon rouva on juuri päättänyt kurssin Turning opportunities to business, joten häntä kiinnostaa sienten poimiminen, siis yritysidean löytäminen.


My cat eyes found a nice red mushroom near our garage. What is it? Why does it look like my Mum´s toe nails? My Mum has just finished an academic course "Turning opportunities to business", so she is really interested in any kind of possibilities to develop her as an entrepreneur. Like picking up mushrooms!