Toinen pääsiäissatu

Kissa maalasi tipuja, höyheniä ja rairuohoa vesiväreillä piirustukseensa.


Pieni pupu


Olipa kerran pieni pupu. Se loikki erään valkoisen talon pihalla, jossa oli paljon mielenkiintoisia toisten eläinten jälkiä. Se katsoi ikkunasta ja näki sisällä valkoisen kissan. Mitä kummaa, kissalla näytti olevan vesivärit ja sivellin ja se piirsi juuri pääsiäissatua pienelle Viljami-pojalle!

Pupu asteli hitaasti ikkunan taakse ja rupesi seuraamaan, kun kissa veteli siveltimellään vesiväripaperille rohkeita vetoja. Paperilla oli pääsiäiseen liittyviä asioita: tipuja, ruohoa, pääsiäismunia, noita, joka lensi luudallaan taivaalla ja aurinko, joka kurkki pilven reunan takaa lämmittäen pajunkissoja. Linnut lauloivat kuvassa niin, että se kuului pikku pupun korviin.

Pääsiäiskokko


Pupu tiesi, että pääsiäiseen kuuluu myös pääsiäiskokko jossain päin Suomea. Sehän ilmestyi kissan piirrokseen kuin taikaiskusta. Taas pupu mietti, mikä liittyy pääsiäiseen. Siihenhän kuuluvat myös narsissit ja krookukset.

Pääsiäisenä syödään mämmiä. Melkein mustaa maltaista valmistettua jälkiruokaa, jota syödään kerman kera hopealusikalla. Parilla vedolla nekin ilmestyivät kuvaan.


Palolaitokselle piti tehdä ilmoitus pääsiäiskokon polttamisesta. 


                                                                                                                                                           
Viljami tulisi pääsiäislauantaina pääsiäiskokolle, joka rouhuaisi komeasti pihalla, ja joka kuulemma
karkottaisi pääsiäistrullit Kyöpelinvuoren taakse. Hän saisi myös kissan maalaaman kuvan ja etsisi talonväen piilottamia pääsiäismunia. Pupu kuuli suunnitelmat, kun talonväki keskusteli asioita kissan kanssa.

Pupu odotti Viljamia - turhaan


Tuli lankalauantai, mutta Viljamia ei kuulunut. Kissa odotti surullisena leikkikaveriaan tuntikaupalla. Pupu oli tarkkaillut talon tapahtumia koko pääsiäisviikon ja tiesi, että vesivärityökin odotti pöydällä Viljamia. Pupun korvat kuuntelivat tarkkaavaisena, jos tieltä kuuluisi tutun auto ääni. Ei kuulunut pörinää.

Hiihtämään pääsiäisenä

Sitten tuli puhelinsoitto, jossa kerrottiin, että Viljami olikin lähtenyt hiihtelemään tunturiin, jonne monet muutkin pääsiäisenä rientävät. Viljami oli näet saanut uudet pikkuruiset monot pieniin suksiinsa.

Pupu huokaisi helpotuksesta ja rupesi odottamaan pääsiäiskokon sytyttämistä.

Kommentit

Suositut tekstit