Siirry pääsisältöön

Elän mielenkiintoista aikaa

Norjanangervo on kaunotar.
  Tarina jatkuu "kasetin" toisella puolella, niin sanoakseni. Pakkasyö on takana. Minulla ei enää ollut mitään hätää, kun tunsin elämän lämpöä puutarhan suojassa. Isäntäväkeni sen sijaan harrastivat polemiikkia, eivätkä nukkuneet, koskapa valot välkkyivät yön aikana monta kertaa. He etsivät minua tosi kauan, mutta eivät löytäneet. Hassua, vaikka olin kotipihalla.

  Hivuttauduin syvälle norjanangervopensaisiin, niihin jotka alkukesällä kukkiessaan ovat kuin morsian. Valkoiset kukat tuoksuvat suloisesti ja tiputtavat turkkiini pieniä palleroita, kukan terälehtiä. Väijyn pensaiden alla pihan tapahtumia, myyrien mönkimistä, poikien jalkapallonpeluuta (en niin usein enää), herrasväen puutarhapuuhia. Aika paljon selitettävää on näin lyhyessä ajassa. Nukahdan autuaasti unohtaen maailman menon ja vuodenajan vaihtumisen.

  I live my life and now turn the cassette, so to speak. My masters, the Lady and the Mister are arguing about me at the cold courtyard.  They are looking for their beloved cat, me, but they do not find.
I´m moving further under the bushes, called norwegian bushes. It brings a lot of warm memories to my mind. I think of the summer when our boys were playing soccer, the mice were mocking at me and the white little petals were scattered over my fur. It was a happy time. It is still a happy time. And I fell asleep surrounded by my careing human people in my best garden.

  I must write down my deepest feelings before I forget everything. It helps me to survive. And I still hear the voice of "Kisu", the voices of skiing of my family members. The thoughts comfort me.


Sinisen hetken suloinen sankari, katso minua!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäissatu pääsiäismunasta

Mitä on pääsiäismunan sisällä?
Tässä on pääsiäismuna, jossa on kolme osaa. Alhaalle Viljami kylvi rairuohon siemeniä, jotka ovat nyt kasvaneet ruohoksi. Ruohikossa on viisi suklaamunaa.

Toisessa kerroksessa on neljä pääsiäistipua, jotka ovat iloisia kevään tulosta. Ne rakastavat elämää. Sydämet lensivätkin paikalle juuri sen vuoksi.

Kolmannessa kerroksessa on Pupu Pulleroinen, joka pitää kiinni piirroksen hiiliviivasta. - Älä putoa, pupu!

Pupu on helppo piirtää, sillä on pää, silmät, silmäripset, Kolmion muotoinen nenä ja viiksikarvat, jotka sojottavat alaspäin. Pupun korvien päät ovat tummat ja se pitää käpälällään kiinni pajunkissoista. Kissat naukuvat kovasti, jonka varmaan kuulet, kun oikein tarkkaan kuuntelet. (Mielikuvitusta tietenkin!).

Noita Nenänen on pukeutunut rikkinäiseen mekkoon, mutta onneksi se on nyt paikattu. Noita istuu luudalla, jolla se ajelee pääsiäisenä sinne, tänne, ylös ja alas peltojen yläpuolella. Luudan nokassa istuu kissa, joka heittelee nokista kahvipannua…

Toinen pääsiäissatu

Pieni pupu
Olipa kerran pieni pupu. Se loikki erään valkoisen talon pihalla, jossa oli paljon mielenkiintoisia toisten eläinten jälkiä. Se katsoi ikkunasta ja näki sisällä valkoisen kissan. Mitä kummaa, kissalla näytti olevan vesivärit ja sivellin ja se piirsi juuri pääsiäissatua pienelle Viljami-pojalle!

Pupu asteli hitaasti ikkunan taakse ja rupesi seuraamaan, kun kissa veteli siveltimellään vesiväripaperille rohkeita vetoja. Paperilla oli pääsiäiseen liittyviä asioita: tipuja, ruohoa, pääsiäismunia, noita, joka lensi luudallaan taivaalla ja aurinko, joka kurkki pilven reunan takaa lämmittäen pajunkissoja. Linnut lauloivat kuvassa niin, että se kuului pikku pupun korviin.

Pääsiäiskokko
Pupu tiesi, että pääsiäiseen kuuluu myös pääsiäiskokko jossain päin Suomea. Sehän ilmestyi kissan piirrokseen kuin taikaiskusta. Taas pupu mietti, mikä liittyy pääsiäiseen. Siihenhän kuuluvat myös narsissit ja krookukset.

Pääsiäisenä syödään mämmiä. Melkein mustaa maltaista valmistettua jälkiruokaa, …

Mikä punainen sieni? Name of this red mushroom?

Eräänä päivänä löytyi punainen sieni kotipihaltani autotallin vierestä. En ollut uskoa silmiäni, mutta siinä se seisoi punaisena kuin rouvan varpaankynnet kesällä. Houkuttelin häntä ottamaan valokuvan harvinaisen värisestä pikku sienenpoikasesta. Talon rouva on juuri päättänyt kurssin Turning opportunities to business, joten häntä kiinnostaa sienten poimiminen, siis yritysidean löytäminen.


My cat eyes found a nice red mushroom near our garage. What is it? Why does it look like my Mum´s toe nails? My Mum has just finished an academic course "Turning opportunities to business", so she is really interested in any kind of possibilities to develop her as an entrepreneur. Like picking up mushrooms!