Rundgren´s Cat: Pääsiäisnoita lentää luudallaan Pohjanmaan taivaalla

Rundgren´s Cat: Pääsiäisnoita lentää

Noidat lentävät luudallaan Pohjaanmaan taivaalla

Lankalauantai-iltana on syytä katsoa tarkkaan taivaanrannalle, jossa lentää noitia luudallaan. Joskus saattaa myös kuulua lentokoneen ääni, mutta sen yleensä osaa jokainen tunnistaa. Luutien ääni ujeltaa hieman erikoisesti, kuuluu jotain vilellystä, kirskunaa, värkynää ja tyrkynää. Sellainen on noidan ajopelin ääni. Luudanvarrella istuu myös kissa ja heiluu kahvipannu, sellainen nokinen pannu. Ei mikään suodatinhökötys. 

Kissa on illan kulussa mukana ja naukuu tarvittaessa pelottavasti ainakin joillekin vastaantulijoille. Noitajoukko lentää edestakaisin savuisella Pohjanmaalla, kynnöspeltojen ja latojen yllä. Siellä täällä palaa komea pääsiäiskokko. Latoja hädin tuskin pelloilla näkyy, mutta valkoisia heinäpaaleja sen sijaan on. 

Mäennyppylöitä sanotaan Pohjanmaalla vuoriksi. Siitä taas päästään mahdollisesti lentämään Kyöpelinvuorelle, joka kuuluu tietysti pääsiäisnoidille. Siellä on noitien kokoontumisajot, niin sanotaan 


Noita Nokinenä, monille suomalaisille tuttu radionoita, kertoi ihania tarinoita, kun meikäkin oli lapsi, siis kissanpoikanen. Sekin on aina pääsiäisenä Kyöpelinvuoren kokoontumisajoissa.

Kuva Ritva Rundgren

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäissatu pääsiäismunasta

Mikä punainen sieni? Name of this red mushroom?