Pääsiäissatu. Kuka söi suklaamunan?

Pupuemo piilottaa suklaamunia


Eräänä pääsiäisenä päätti emopupu piilottaa suklaamunia eri paikkoihin yllätyksenä omille pikku pupuilleen. Se osti kaupasta neljä suklaamunaa ja piilotti niistä yhden nojatuolin tyynyn alle, toisen takan päälle, kolmannen kukkapurkkiin ja neljännen johonkin hyvään piiloon.

Neljäs suklaamuna kadonnut


Pupuemo ei muistanut, minne se piilotti neljännen munan. Itkun paikka! Se pyöri ja pyöri, kulki huoneesta toiseen ja ajatteli, olenpas minä tullut vanhaksi, kun unohdan aivan tavallisia asioita. Itku jatkui ja yltyi aivan vollotukseksi.

Kaikki neljä pikkupupua tulivat paikalle kysymään, mikä hätä emolla oli.

Pupuemo lopetti märisemisen, koska sehän oli jo iso, eikä isojen tarvinnut itkeä, varsinkaan tänä aurinkoisena päivänä. Emo pyysi poikasiaan etsimään suklaamunat, mutta se tiesi, että yksi pupu jäisi ilman.

Yksi suklaamuna löytyi nojatuolin tyynyn alta vähän lytyssä, toinen tipahti takan päältä lattialle ja pomppasi pari kertaa ilmaan ja kolmas suklaamuna kurkisti iloisesti kukkapurkista.

Neljättä suklaamunaa ei löytynyt mistään. Pupuemo ja poikaset ihmettelivät viiksikarvat heiluen, ja kysyivät toisiltaan, minne yksi herkullinen suklaamuna olisi voinut joutua.

Kissalla suklaanaama


Talon kissa tuli paikalle häntä kiemurrellen. Sillä oli kummallisen värinen turkki, valkoinen turkki, jossa oli ruskeita läikkiä. Erityisesti sen naama oli korvia myöten ruskea.

- Suklaata!

Pupuemo ja neljä pikkupupua huudahtivat iloisesti, kun ne huomasivat kuka oli suklaamunan syönyt. Kissa näytti nololta. Ei ihme, että emopupu ei löytänyt neljättä suklaamunaa.

Pupuemon varasuunnitelma


- Odottakaa vähän, sanoi pupuemo.

Se käväisi hakemassa yhden suklaamunan käsilaukustaan. Pupuemolla on aina varasuunnitelma ja käsilaukussa namuja tai muuta tarpeellista pupulasten varalle. Vielä tänäkin päivänä pupuemo piilottaa pääsiäismunia, nyt myös pupulastenlapsille.

Pupuemon käsilaukussa on aina namuja yllättävien tilanteiden varalle.Kommentit

Suositut tekstit