Why doesn´t Polar Bear do the pitching himself?

Polar Bear Pitching - tapahtuman kuvia vuosilta 2015 ja 2016






Tämän blogipostauksen pitäisi olla englanniksi, koska Ouluun tulee pian aloittavia yrityksiä maailmalta kerätäkseen rahoitusta innovaatiolleen. Rahoituspuheet, pitchaustuokiot eli hissipuheet pidetään Oulussa Tuiran uimarannan tuntumassa ja Torinrannassa englannin kielellä, jäähän sahatusta avannosta käsin. 
Jos englannin ymmärtäminen kangertelee, ymmärtää silti jokainen, että kylmään veteen pujahtaminen ei ole lasten leikkiä.
Oulussa oikea jääkarhu ei kävele vastaan kadulla, mutta eihän ulkomaalaisen tätä tarvitse tietää. 
Maailmalla ollaan kai siinä uskossa, että Suomessa, Perämeren rantaseuduilla on arktiset olosuhteet arktisine eläimineen. Puhaltavathan täällä meren ansiosta joka tapauksessa pohjoisen kylmät tuulet lähes aina, kesät talvet ja pakkanen paukkuu joka talvi jopa -30C -asteessa. 
Oulun kylmyydestä kertovat varmasti myös kansainväliset opiskelijat kotimaassaan.
Onkohan kuvan start-up-yritys pitänyt jo puheen avannosta? Suomalainen ei näytä tunteitaan, joten sitä on vaikea kuvasta päätellä.

Polar Bear Pitching, Pohjolan valkean kaupungin tapahtumainnovaatio


Pian alkaa Pohjanlahden valkeassa kaupungissa helmikuinen Polar Bear Pitching-tapahtuma start-upeille. Ymmärtääkseni tapahtuman äiti löytyy Oulun yliopistolta, mutta en ainakaan tässä paljasta hänen nimeään, mutta jopa yksittäisen ihmisen ajatus, innovaatio, voi saada aikaan lumipalloilmiön tai tässä tapauksessa avantoilmiön. Asiat lähtevät rullaamaan, kun idealle saa suuremman joukkueen kehittämään sitä lisää ja riittävää rahoitusta siihen asti, että tuote tulee käyttöön.

Polar Bear Pitching-tapahtuman osallistujat avannosta saunan lämpöön

Polar Bear Pitching näyttää kiinnostavan maailmalla, joten osallistujia lentää Ouluun monista maista niin puhujiksi kuin hyiseen avantoon pitchaamaan omaa ainutlaatuista start-up-ideaansa. 
Ainakin suomalaiset "start-uppaajat" valuvat avantoon yhtä luontevasti kuin saunaan, jonne start-up-väki päivien aikana ohjattaneen lämmittelemään ainakin majoituspaikoissaan.

Kuvia Polar Bear Pitching -tapahtumista parilta aikaisemmalta vuodelta

Vuoden 2015 helmikuun Polar Bear Pitching -kuvia löytyy profiililla RundgrenR Flickr-kuvanjakopalvelussa.
Vuoden 2016 helmikuun Polar Bear Pitching -kuvia löytyy profiililla RundgrenR Flickr ´ssä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä punainen sieni? Name of this red mushroom?

Pääsiäissatu pääsiäismunasta

Joulusatu