Siirry pääsisältöön

Why doesn´t Polar Bear do the pitching himself?

Polar Bear Pitching - tapahtuman kuvia vuosilta 2015 ja 2016


Tämän blogipostauksen pitäisi olla englanniksi, koska Ouluun tulee pian aloittavia yrityksiä maailmalta kerätäkseen rahoitusta innovaatiolleen. Rahoituspuheet, pitchaustuokiot eli hissipuheet pidetään Oulussa Tuiran uimarannan tuntumassa ja Torinrannassa englannin kielellä, jäähän sahatusta avannosta käsin. 
Jos englannin ymmärtäminen kangertelee, ymmärtää silti jokainen, että kylmään veteen pujahtaminen ei ole lasten leikkiä.
Oulussa oikea jääkarhu ei kävele vastaan kadulla, mutta eihän ulkomaalaisen tätä tarvitse tietää. 
Maailmalla ollaan kai siinä uskossa, että Suomessa, Perämeren rantaseuduilla on arktiset olosuhteet arktisine eläimineen. Puhaltavathan täällä meren ansiosta joka tapauksessa pohjoisen kylmät tuulet lähes aina, kesät talvet ja pakkanen paukkuu joka talvi jopa -30C -asteessa. 
Oulun kylmyydestä kertovat varmasti myös kansainväliset opiskelijat kotimaassaan.
Onkohan kuvan start-up-yritys pitänyt jo puheen avannosta? Suomalainen ei näytä tunteitaan, joten sitä on vaikea kuvasta päätellä.

Polar Bear Pitching, Pohjolan valkean kaupungin tapahtumainnovaatio


Pian alkaa Pohjanlahden valkeassa kaupungissa helmikuinen Polar Bear Pitching-tapahtuma start-upeille. Ymmärtääkseni tapahtuman äiti löytyy Oulun yliopistolta, mutta en ainakaan tässä paljasta hänen nimeään, mutta jopa yksittäisen ihmisen ajatus, innovaatio, voi saada aikaan lumipalloilmiön tai tässä tapauksessa avantoilmiön. Asiat lähtevät rullaamaan, kun idealle saa suuremman joukkueen kehittämään sitä lisää ja riittävää rahoitusta siihen asti, että tuote tulee käyttöön.

Polar Bear Pitching-tapahtuman osallistujat avannosta saunan lämpöön

Polar Bear Pitching näyttää kiinnostavan maailmalla, joten osallistujia lentää Ouluun monista maista niin puhujiksi kuin hyiseen avantoon pitchaamaan omaa ainutlaatuista start-up-ideaansa. 
Ainakin suomalaiset "start-uppaajat" valuvat avantoon yhtä luontevasti kuin saunaan, jonne start-up-väki päivien aikana ohjattaneen lämmittelemään ainakin majoituspaikoissaan.

Kuvia Polar Bear Pitching -tapahtumista parilta aikaisemmalta vuodelta

Vuoden 2015 helmikuun Polar Bear Pitching -kuvia löytyy profiililla RundgrenR Flickr-kuvanjakopalvelussa.
Vuoden 2016 helmikuun Polar Bear Pitching -kuvia löytyy profiililla RundgrenR Flickr ´ssä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäissatu pääsiäismunasta

Mitä on pääsiäismunan sisällä?
Tässä on pääsiäismuna, jossa on kolme osaa. Alhaalle Viljami kylvi rairuohon siemeniä, jotka ovat nyt kasvaneet ruohoksi. Ruohikossa on viisi suklaamunaa.

Toisessa kerroksessa on neljä pääsiäistipua, jotka ovat iloisia kevään tulosta. Ne rakastavat elämää. Sydämet lensivätkin paikalle juuri sen vuoksi.

Kolmannessa kerroksessa on Pupu Pulleroinen, joka pitää kiinni piirroksen hiiliviivasta. - Älä putoa, pupu!

Pupu on helppo piirtää, sillä on pää, silmät, silmäripset, Kolmion muotoinen nenä ja viiksikarvat, jotka sojottavat alaspäin. Pupun korvien päät ovat tummat ja se pitää käpälällään kiinni pajunkissoista. Kissat naukuvat kovasti, jonka varmaan kuulet, kun oikein tarkkaan kuuntelet. (Mielikuvitusta tietenkin!).

Noita Nenänen on pukeutunut rikkinäiseen mekkoon, mutta onneksi se on nyt paikattu. Noita istuu luudalla, jolla se ajelee pääsiäisenä sinne, tänne, ylös ja alas peltojen yläpuolella. Luudan nokassa istuu kissa, joka heittelee nokista kahvipannua…

Toinen pääsiäissatu

Pieni pupu
Olipa kerran pieni pupu. Se loikki erään valkoisen talon pihalla, jossa oli paljon mielenkiintoisia toisten eläinten jälkiä. Se katsoi ikkunasta ja näki sisällä valkoisen kissan. Mitä kummaa, kissalla näytti olevan vesivärit ja sivellin ja se piirsi juuri pääsiäissatua pienelle Viljami-pojalle!

Pupu asteli hitaasti ikkunan taakse ja rupesi seuraamaan, kun kissa veteli siveltimellään vesiväripaperille rohkeita vetoja. Paperilla oli pääsiäiseen liittyviä asioita: tipuja, ruohoa, pääsiäismunia, noita, joka lensi luudallaan taivaalla ja aurinko, joka kurkki pilven reunan takaa lämmittäen pajunkissoja. Linnut lauloivat kuvassa niin, että se kuului pikku pupun korviin.

Pääsiäiskokko
Pupu tiesi, että pääsiäiseen kuuluu myös pääsiäiskokko jossain päin Suomea. Sehän ilmestyi kissan piirrokseen kuin taikaiskusta. Taas pupu mietti, mikä liittyy pääsiäiseen. Siihenhän kuuluvat myös narsissit ja krookukset.

Pääsiäisenä syödään mämmiä. Melkein mustaa maltaista valmistettua jälkiruokaa, …

Mikä punainen sieni? Name of this red mushroom?

Eräänä päivänä löytyi punainen sieni kotipihaltani autotallin vierestä. En ollut uskoa silmiäni, mutta siinä se seisoi punaisena kuin rouvan varpaankynnet kesällä. Houkuttelin häntä ottamaan valokuvan harvinaisen värisestä pikku sienenpoikasesta. Talon rouva on juuri päättänyt kurssin Turning opportunities to business, joten häntä kiinnostaa sienten poimiminen, siis yritysidean löytäminen.


My cat eyes found a nice red mushroom near our garage. What is it? Why does it look like my Mum´s toe nails? My Mum has just finished an academic course "Turning opportunities to business", so she is really interested in any kind of possibilities to develop her as an entrepreneur. Like picking up mushrooms!