Siirry pääsisältöön

Vanha pois, uutta tilalle!

Vanhan kissan vanhat vaatteet kierrätykseen, vanhan kissan vanhat kengät roskiin ja vanhan kissan luutuneet ajatukset tuuletukseen! Ja talo remonttiin! Tuloksen pitäisi olla herkullinen.


Uusi kakku on parempi kuin pussillinen vanhoja kakkuja

Resepti:

  • Otetaan yksi nuori, ihana nainen suunnittelemaan remonttia paperilla residenssiimme, ja annetaan hänen kirjoittaa yksityiskohtainen valmistusohje elämään, ei, kun vanhan kodin uudistamiseen. 
  • Sekoitetaan hänen päänsä vanhoilla höpötyksillä tarpeellisista tavaroista, joita ei voi heittää pois. Hän "ymmärtää" vanhojen sanomalehtien säilytysfilosofian, vanhojen aikojen muistoksi. For old time´s sake!
  • Sekoittaminen ei kuitenkaan onnistu, joten käytetään eri taktiikkaa: annetaan hänen kirjoittaa suunnitelma paperille kaikessa rauhassa, mutta varataan auton takakontti aarteiden säilyttämiseen. 
  • Harmillista, kuinka suunnitelman teksti on pientä, en saa siitä selvää! Se voi vielä pelastaa vanhan kissan karvoineen ja häntineen, kun ohjetekstiä ei näe.
  • Vetäydytään tietokoneen ääreen hengähtämään muutoksen välttämättömyyden edessä ja kirjoittamaan eräs juttu sillä aikaa, kun komitea pohtii remontin ajastamista seuraaville vuosikymmenille. Komitean mielestä talon isäntäväki ei kuitenkaan saa mitään aikaiseksi remontin osalta, koska vastaavasta toiminnasta ei ole minkäänlaista näyttöä kertynyt noin kolmenkymmenen vuoden aikana. 
  • Katsotaan televisiosta Kreikan konkurssia ja esimerkkiä todellisesta elämästä ja keskustellaan monipolvisesti ja äänekkäästi korosta ja tietokoneohjelmien määrästä maan eri organisaatioissa. 
  • Sekoitetaan kuivat ainekset kulhossa, lisätään munat ja voi vähitellen liruttaen. Kuohkeus pysyy, jos pysyy. 
Paist. 200C asteessa 45 min. alimmalla ritilällä.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäissatu pääsiäismunasta

Mitä on pääsiäismunan sisällä?
Tässä on pääsiäismuna, jossa on kolme osaa. Alhaalle Viljami kylvi rairuohon siemeniä, jotka ovat nyt kasvaneet ruohoksi. Ruohikossa on viisi suklaamunaa.

Toisessa kerroksessa on neljä pääsiäistipua, jotka ovat iloisia kevään tulosta. Ne rakastavat elämää. Sydämet lensivätkin paikalle juuri sen vuoksi.

Kolmannessa kerroksessa on Pupu Pulleroinen, joka pitää kiinni piirroksen hiiliviivasta. - Älä putoa, pupu!

Pupu on helppo piirtää, sillä on pää, silmät, silmäripset, Kolmion muotoinen nenä ja viiksikarvat, jotka sojottavat alaspäin. Pupun korvien päät ovat tummat ja se pitää käpälällään kiinni pajunkissoista. Kissat naukuvat kovasti, jonka varmaan kuulet, kun oikein tarkkaan kuuntelet. (Mielikuvitusta tietenkin!).

Noita Nenänen on pukeutunut rikkinäiseen mekkoon, mutta onneksi se on nyt paikattu. Noita istuu luudalla, jolla se ajelee pääsiäisenä sinne, tänne, ylös ja alas peltojen yläpuolella. Luudan nokassa istuu kissa, joka heittelee nokista kahvipannua…

Toinen pääsiäissatu

Pieni pupu
Olipa kerran pieni pupu. Se loikki erään valkoisen talon pihalla, jossa oli paljon mielenkiintoisia toisten eläinten jälkiä. Se katsoi ikkunasta ja näki sisällä valkoisen kissan. Mitä kummaa, kissalla näytti olevan vesivärit ja sivellin ja se piirsi juuri pääsiäissatua pienelle Viljami-pojalle!

Pupu asteli hitaasti ikkunan taakse ja rupesi seuraamaan, kun kissa veteli siveltimellään vesiväripaperille rohkeita vetoja. Paperilla oli pääsiäiseen liittyviä asioita: tipuja, ruohoa, pääsiäismunia, noita, joka lensi luudallaan taivaalla ja aurinko, joka kurkki pilven reunan takaa lämmittäen pajunkissoja. Linnut lauloivat kuvassa niin, että se kuului pikku pupun korviin.

Pääsiäiskokko
Pupu tiesi, että pääsiäiseen kuuluu myös pääsiäiskokko jossain päin Suomea. Sehän ilmestyi kissan piirrokseen kuin taikaiskusta. Taas pupu mietti, mikä liittyy pääsiäiseen. Siihenhän kuuluvat myös narsissit ja krookukset.

Pääsiäisenä syödään mämmiä. Melkein mustaa maltaista valmistettua jälkiruokaa, …

Mikä punainen sieni? Name of this red mushroom?

Eräänä päivänä löytyi punainen sieni kotipihaltani autotallin vierestä. En ollut uskoa silmiäni, mutta siinä se seisoi punaisena kuin rouvan varpaankynnet kesällä. Houkuttelin häntä ottamaan valokuvan harvinaisen värisestä pikku sienenpoikasesta. Talon rouva on juuri päättänyt kurssin Turning opportunities to business, joten häntä kiinnostaa sienten poimiminen, siis yritysidean löytäminen.


My cat eyes found a nice red mushroom near our garage. What is it? Why does it look like my Mum´s toe nails? My Mum has just finished an academic course "Turning opportunities to business", so she is really interested in any kind of possibilities to develop her as an entrepreneur. Like picking up mushrooms!