Siirry pääsisältöön

A found luggage


Greensboro Universityn campusalueella näyttää tällaiselta.

Tommi tells, that everything is working in the USA. His flu might get better since it is very warm in Greensboro, +30 Celsius. The students at the UNCG are nearly all younger than he, and also his German room mate is younger. There are 18500 students at the University. Most of the elder students seem to live elsewhere than at the Campus area.

Tommi studies business and marketing. He proudly supposes that he knows a lot more about the economy of the world. I wonder...

Lähes kaikki kampuksella asuvat opiskelijat ovat nuorempia, muut asuvat kaupungilla. Greensboro Universityssä on opiskelijoita noin 18500.

Campusalue on saanut palkinnon siitä, että siellä on paljon puita, yliopisto on perustettu 1800-luvun lopulla, joten puut ovat ehtineet kasvaa vanhoiksi. Lämpötila on 30C astetta, lämmintä on myös huoneessa, jossa ilmastointi ei aivan ole kunnossa. Huonekaveri on saksalainen, vähän nuorempi poika. Jenkkienglanti on vaikeampaa kuin Tommi kuvitteli.

Kaikki ovat pullukoita. Olisikohan osasyynä se, että opiskelijaravintolassa on kaksisataa metriä pitkä linjasto täynnä ruokaa, jälkiruokalinjastossa 15 metriä kakkuja, jätskiä ja kaikki sokerikuorrutettuja, myslit ja kaikki, oikeaa läskiruokaa.

Uskomatonta, miten asiat toimivat helposti. Matkalaukku oli hukassa ja Housing Residence auttoi, vaikka asia ei kuulunut heille. Soiteltiin jopa campus-poliisille. Yövalvoja oli allekirjoittanut laukun vastaanotetuksi, mutta jostain syystä laukku ei löytänyt Tommille heti, vaan oli tallessa kaksitoista tuntia omassa asuintalossa. Toisi hyvin selvitettiin kuitenkin.

Suomalainen työkulttuuri on sitä, että sanotaan, että ”asia ei kuulu mulle”, jos se vähänkin on toisen tontilla. Ainakin palvelukulttuuurissa olisi opittavaa.


”Sullon siistit kengät, tuntematon sanoi Tommille, ja joku ”emäntä” sanoi, että ”sullon siisti laukku. Kehutaan siis ihan tuntemattomia, joka kyllä vaatii totuttelua verrattuna siihen, Suomessa ei kukaan sano mitään kohteliasta. Tutut kyllä joskus, mutta ei koskaan tuiki tuntematon.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäissatu pääsiäismunasta

Mitä on pääsiäismunan sisällä?
Tässä on pääsiäismuna, jossa on kolme osaa. Alhaalle Viljami kylvi rairuohon siemeniä, jotka ovat nyt kasvaneet ruohoksi. Ruohikossa on viisi suklaamunaa.

Toisessa kerroksessa on neljä pääsiäistipua, jotka ovat iloisia kevään tulosta. Ne rakastavat elämää. Sydämet lensivätkin paikalle juuri sen vuoksi.

Kolmannessa kerroksessa on Pupu Pulleroinen, joka pitää kiinni piirroksen hiiliviivasta. - Älä putoa, pupu!

Pupu on helppo piirtää, sillä on pää, silmät, silmäripset, Kolmion muotoinen nenä ja viiksikarvat, jotka sojottavat alaspäin. Pupun korvien päät ovat tummat ja se pitää käpälällään kiinni pajunkissoista. Kissat naukuvat kovasti, jonka varmaan kuulet, kun oikein tarkkaan kuuntelet. (Mielikuvitusta tietenkin!).

Noita Nenänen on pukeutunut rikkinäiseen mekkoon, mutta onneksi se on nyt paikattu. Noita istuu luudalla, jolla se ajelee pääsiäisenä sinne, tänne, ylös ja alas peltojen yläpuolella. Luudan nokassa istuu kissa, joka heittelee nokista kahvipannua…

Toinen pääsiäissatu

Pieni pupu
Olipa kerran pieni pupu. Se loikki erään valkoisen talon pihalla, jossa oli paljon mielenkiintoisia toisten eläinten jälkiä. Se katsoi ikkunasta ja näki sisällä valkoisen kissan. Mitä kummaa, kissalla näytti olevan vesivärit ja sivellin ja se piirsi juuri pääsiäissatua pienelle Viljami-pojalle!

Pupu asteli hitaasti ikkunan taakse ja rupesi seuraamaan, kun kissa veteli siveltimellään vesiväripaperille rohkeita vetoja. Paperilla oli pääsiäiseen liittyviä asioita: tipuja, ruohoa, pääsiäismunia, noita, joka lensi luudallaan taivaalla ja aurinko, joka kurkki pilven reunan takaa lämmittäen pajunkissoja. Linnut lauloivat kuvassa niin, että se kuului pikku pupun korviin.

Pääsiäiskokko
Pupu tiesi, että pääsiäiseen kuuluu myös pääsiäiskokko jossain päin Suomea. Sehän ilmestyi kissan piirrokseen kuin taikaiskusta. Taas pupu mietti, mikä liittyy pääsiäiseen. Siihenhän kuuluvat myös narsissit ja krookukset.

Pääsiäisenä syödään mämmiä. Melkein mustaa maltaista valmistettua jälkiruokaa, …

Mikä punainen sieni? Name of this red mushroom?

Eräänä päivänä löytyi punainen sieni kotipihaltani autotallin vierestä. En ollut uskoa silmiäni, mutta siinä se seisoi punaisena kuin rouvan varpaankynnet kesällä. Houkuttelin häntä ottamaan valokuvan harvinaisen värisestä pikku sienenpoikasesta. Talon rouva on juuri päättänyt kurssin Turning opportunities to business, joten häntä kiinnostaa sienten poimiminen, siis yritysidean löytäminen.


My cat eyes found a nice red mushroom near our garage. What is it? Why does it look like my Mum´s toe nails? My Mum has just finished an academic course "Turning opportunities to business", so she is really interested in any kind of possibilities to develop her as an entrepreneur. Like picking up mushrooms!