A found luggage


Greensboro Universityn campusalueella näyttää tällaiselta.

Tommi tells, that everything is working in the USA. His flu might get better since it is very warm in Greensboro, +30 Celsius. The students at the UNCG are nearly all younger than he, and also his German room mate is younger. There are 18500 students at the University. Most of the elder students seem to live elsewhere than at the Campus area.

Tommi studies business and marketing. He proudly supposes that he knows a lot more about the economy of the world. I wonder...

Lähes kaikki kampuksella asuvat opiskelijat ovat nuorempia, muut asuvat kaupungilla. Greensboro Universityssä on opiskelijoita noin 18500.

Campusalue on saanut palkinnon siitä, että siellä on paljon puita, yliopisto on perustettu 1800-luvun lopulla, joten puut ovat ehtineet kasvaa vanhoiksi. Lämpötila on 30C astetta, lämmintä on myös huoneessa, jossa ilmastointi ei aivan ole kunnossa. Huonekaveri on saksalainen, vähän nuorempi poika. Jenkkienglanti on vaikeampaa kuin Tommi kuvitteli.

Kaikki ovat pullukoita. Olisikohan osasyynä se, että opiskelijaravintolassa on kaksisataa metriä pitkä linjasto täynnä ruokaa, jälkiruokalinjastossa 15 metriä kakkuja, jätskiä ja kaikki sokerikuorrutettuja, myslit ja kaikki, oikeaa läskiruokaa.

Uskomatonta, miten asiat toimivat helposti. Matkalaukku oli hukassa ja Housing Residence auttoi, vaikka asia ei kuulunut heille. Soiteltiin jopa campus-poliisille. Yövalvoja oli allekirjoittanut laukun vastaanotetuksi, mutta jostain syystä laukku ei löytänyt Tommille heti, vaan oli tallessa kaksitoista tuntia omassa asuintalossa. Toisi hyvin selvitettiin kuitenkin.

Suomalainen työkulttuuri on sitä, että sanotaan, että ”asia ei kuulu mulle”, jos se vähänkin on toisen tontilla. Ainakin palvelukulttuuurissa olisi opittavaa.


”Sullon siistit kengät, tuntematon sanoi Tommille, ja joku ”emäntä” sanoi, että ”sullon siisti laukku. Kehutaan siis ihan tuntemattomia, joka kyllä vaatii totuttelua verrattuna siihen, Suomessa ei kukaan sano mitään kohteliasta. Tutut kyllä joskus, mutta ei koskaan tuiki tuntematon.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäissatu pääsiäismunasta

Mikä punainen sieni? Name of this red mushroom?

Joulusatu