Siirry pääsisältöön

Jännitystä ilmassa

Odotan jotain nyt niin mahdottoman jännittävää. Sellaista ei ole koskaan ennen tapahtunut. En voi edes kertoa sitä kenellekään. Ainakaan toiset kissat eivät ymmärtäisi.

Olen esiintynyt ja jännittänyt, joten olen sen alan ekspertti, mutta tämä jännitys on aivan erilaista ja odottavaa. Se ikään kuin valtaa minut kokonaan viiksikarvoja ja hännänpäätä myöten. Turkkini on sähköistynyt ja siis pörheä, vaikka siinä on hieman takkuja vanhuuden merkkinä.


Jos olisin poliitikkokissa, olisin varmasti kokenut kaikenlaisia jännitysmomentteja, mutta en ole poliitikko. Koko jännitysten arsenaali ei ole vielä minulle täysin auennut.

Katselin eilen isäntäväkeni haravoidessa puutarhaansa, siitä minun viimeisen leposijanikin vierestä, kuinka naapurin kissat kiipesivät hopeapajun oksilla. Minua jännitti, että ne tyhmyrit putoavat ja loukkaavat tassunsa. Pidin kiinni silmiäni, samoin teki rouva.

Isäntä sen sijaan ihaili kiipeileviä kissoja, aivan samoin hän on aina kehunut, ihaillen myhäillyt, kun ihmisvelipojat ovat kisailleet puutarhassamme. Milloin he ovat juosseet pallon, milloin toistensa kintereillä. Ovat iloinneet, huutaneet ja nauraneet. Elämänilon tuojat. Heidän isänsä on tukenut heitä kasvussa. Rouva on silloinkin kauhistellut ja tuumannut, että kauheaa, hirveää meininkiä!

Niin sitä vain on selvitty ja nyt odotetaan Luojan seuraavaa siirtoa.

J.K. Juuri lensi yksi velipoika pesästä. Menee sinivalkoisin siivin tuosta pihamme yläpuolelta etelään ja vilkuttaa meille pilvien lomasta. Se toinen, jännitys, on yhä ajankohtainen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäissatu pääsiäismunasta

Mitä on pääsiäismunan sisällä?
Tässä on pääsiäismuna, jossa on kolme osaa. Alhaalle Viljami kylvi rairuohon siemeniä, jotka ovat nyt kasvaneet ruohoksi. Ruohikossa on viisi suklaamunaa.

Toisessa kerroksessa on neljä pääsiäistipua, jotka ovat iloisia kevään tulosta. Ne rakastavat elämää. Sydämet lensivätkin paikalle juuri sen vuoksi.

Kolmannessa kerroksessa on Pupu Pulleroinen, joka pitää kiinni piirroksen hiiliviivasta. - Älä putoa, pupu!

Pupu on helppo piirtää, sillä on pää, silmät, silmäripset, Kolmion muotoinen nenä ja viiksikarvat, jotka sojottavat alaspäin. Pupun korvien päät ovat tummat ja se pitää käpälällään kiinni pajunkissoista. Kissat naukuvat kovasti, jonka varmaan kuulet, kun oikein tarkkaan kuuntelet. (Mielikuvitusta tietenkin!).

Noita Nenänen on pukeutunut rikkinäiseen mekkoon, mutta onneksi se on nyt paikattu. Noita istuu luudalla, jolla se ajelee pääsiäisenä sinne, tänne, ylös ja alas peltojen yläpuolella. Luudan nokassa istuu kissa, joka heittelee nokista kahvipannua…

Toinen pääsiäissatu

Pieni pupu
Olipa kerran pieni pupu. Se loikki erään valkoisen talon pihalla, jossa oli paljon mielenkiintoisia toisten eläinten jälkiä. Se katsoi ikkunasta ja näki sisällä valkoisen kissan. Mitä kummaa, kissalla näytti olevan vesivärit ja sivellin ja se piirsi juuri pääsiäissatua pienelle Viljami-pojalle!

Pupu asteli hitaasti ikkunan taakse ja rupesi seuraamaan, kun kissa veteli siveltimellään vesiväripaperille rohkeita vetoja. Paperilla oli pääsiäiseen liittyviä asioita: tipuja, ruohoa, pääsiäismunia, noita, joka lensi luudallaan taivaalla ja aurinko, joka kurkki pilven reunan takaa lämmittäen pajunkissoja. Linnut lauloivat kuvassa niin, että se kuului pikku pupun korviin.

Pääsiäiskokko
Pupu tiesi, että pääsiäiseen kuuluu myös pääsiäiskokko jossain päin Suomea. Sehän ilmestyi kissan piirrokseen kuin taikaiskusta. Taas pupu mietti, mikä liittyy pääsiäiseen. Siihenhän kuuluvat myös narsissit ja krookukset.

Pääsiäisenä syödään mämmiä. Melkein mustaa maltaista valmistettua jälkiruokaa, …

Mikä punainen sieni? Name of this red mushroom?

Eräänä päivänä löytyi punainen sieni kotipihaltani autotallin vierestä. En ollut uskoa silmiäni, mutta siinä se seisoi punaisena kuin rouvan varpaankynnet kesällä. Houkuttelin häntä ottamaan valokuvan harvinaisen värisestä pikku sienenpoikasesta. Talon rouva on juuri päättänyt kurssin Turning opportunities to business, joten häntä kiinnostaa sienten poimiminen, siis yritysidean löytäminen.


My cat eyes found a nice red mushroom near our garage. What is it? Why does it look like my Mum´s toe nails? My Mum has just finished an academic course "Turning opportunities to business", so she is really interested in any kind of possibilities to develop her as an entrepreneur. Like picking up mushrooms!