Linnun lento päätyi ikkunaanButeo buteo

Iso lintu lensi ikkunaan ja kuoli saman tien, luullakseni. Törmäsin puolilta päivin linnunraatoon lumihangessa. Olin kyllä kuullut aamulla hirveän pamauksen ulkoa, mutta en vaivautunut tarkistamaan aiheuttajaa, vaan jatkoin aamutelevision katselua autuaallisen tietämättömänä tapahtuneesta tragediasta, joka linnun siivin jysähti velipojan makuuhuoneen ikkunaan irrottaen peltisen osan ikkunanpuitteesta.


Äly ja laitteet 

Vihdoin rouvakin tuli paikalle kameransa kanssa ottaakseen vuoden luontokuvaa, näpit pian jäässä, varoen pudottamsta ÄLYLAITETTAAN. Muka. iPadiin ei mahtuisi enää mitään selostusta tilanteesta.

Digikamera äkkiä sisältä ja kuvaamaan! Ja siinäkin muistikortti täynnä! Katastrofin ainekset olivat kasassa, vaikka kyseessä oli hyvin yksinkertainen asia, valokuvan ja videonpätkän ottamisesta, eikä lintu minnekään karkaisi. Naapurin koira haukkui uhkaavasti, joten se varmaan pääsisi karkuun ja veisi kohteen rouvan silmien edestä!

Tallennus onnistui alustavasti, kun laitteisiin saatiin lisää tallennustilaa. Sitten puhelinsoittoja perheenjäsenille ja lintukirjan tutkimiseen!

Mitä tehdä kuolleelle eläimelle, jos se on rauhoitettu?

Kuljetushenkilöstö sai selville, että lintuja on runsaasti, se on rauhoitettu ja, että sen täyttäminen ja lupa maksavat. Se kannattaa viedä pakastettuna Oulun yliopiston biologeille. Iskä haluaisi, että se täytetään, mutta minussa sellainen herättää inhottavia ajatuksia.

Ihmisveljeni retuutti lintua rouvan kuvattavaksi kameran muuttuvin asetuksin. Ne rouvani kyllä unohtaa täysin, vaikka on opetellut valokuvausta elämänsä. Hän haluaisi nähdä, kuka muka aina osaa kameran säädöt paremmin oikeassa kuvaustilanteessa.

Olen aina pelännyt, milloin jättiläislintu hyökkää kimppuun, mutta tästä pitäen saanen olla rauhassa. Saan myös minulle kuuluvia hiiripaisteja. Tosin niitä on riittämiin taivaallissa ruokapöydissä, joten tämäkään huoleni ei ole todellinen.

Linnun tunnistus

Paljastan tietämättömyydessä vaeltaville, että lintu on hiirihaukka. Nyt pakastettu. Ja minä kissa. Kuollut.Kommentit

Suositut tekstit