Siirry pääsisältöön

Linnun lento päätyi ikkunaanButeo buteo

Iso lintu lensi ikkunaan ja kuoli saman tien, luullakseni. Törmäsin puolilta päivin linnunraatoon lumihangessa. Olin kyllä kuullut aamulla hirveän pamauksen ulkoa, mutta en vaivautunut tarkistamaan aiheuttajaa, vaan jatkoin aamutelevision katselua autuaallisen tietämättömänä tapahtuneesta tragediasta, joka linnun siivin jysähti velipojan makuuhuoneen ikkunaan irrottaen peltisen osan ikkunanpuitteesta.


Äly ja laitteet 

Vihdoin rouvakin tuli paikalle kameransa kanssa ottaakseen vuoden luontokuvaa, näpit pian jäässä, varoen pudottamsta ÄLYLAITETTAAN. Muka. iPadiin ei mahtuisi enää mitään selostusta tilanteesta.

Digikamera äkkiä sisältä ja kuvaamaan! Ja siinäkin muistikortti täynnä! Katastrofin ainekset olivat kasassa, vaikka kyseessä oli hyvin yksinkertainen asia, valokuvan ja videonpätkän ottamisesta, eikä lintu minnekään karkaisi. Naapurin koira haukkui uhkaavasti, joten se varmaan pääsisi karkuun ja veisi kohteen rouvan silmien edestä!

Tallennus onnistui alustavasti, kun laitteisiin saatiin lisää tallennustilaa. Sitten puhelinsoittoja perheenjäsenille ja lintukirjan tutkimiseen!

Mitä tehdä kuolleelle eläimelle, jos se on rauhoitettu?

Kuljetushenkilöstö sai selville, että lintuja on runsaasti, se on rauhoitettu ja, että sen täyttäminen ja lupa maksavat. Se kannattaa viedä pakastettuna Oulun yliopiston biologeille. Iskä haluaisi, että se täytetään, mutta minussa sellainen herättää inhottavia ajatuksia.

Ihmisveljeni retuutti lintua rouvan kuvattavaksi kameran muuttuvin asetuksin. Ne rouvani kyllä unohtaa täysin, vaikka on opetellut valokuvausta elämänsä. Hän haluaisi nähdä, kuka muka aina osaa kameran säädöt paremmin oikeassa kuvaustilanteessa.

Olen aina pelännyt, milloin jättiläislintu hyökkää kimppuun, mutta tästä pitäen saanen olla rauhassa. Saan myös minulle kuuluvia hiiripaisteja. Tosin niitä on riittämiin taivaallissa ruokapöydissä, joten tämäkään huoleni ei ole todellinen.

Linnun tunnistus

Paljastan tietämättömyydessä vaeltaville, että lintu on hiirihaukka. Nyt pakastettu. Ja minä kissa. Kuollut.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäissatu pääsiäismunasta

Mitä on pääsiäismunan sisällä?
Tässä on pääsiäismuna, jossa on kolme osaa. Alhaalle Viljami kylvi rairuohon siemeniä, jotka ovat nyt kasvaneet ruohoksi. Ruohikossa on viisi suklaamunaa.

Toisessa kerroksessa on neljä pääsiäistipua, jotka ovat iloisia kevään tulosta. Ne rakastavat elämää. Sydämet lensivätkin paikalle juuri sen vuoksi.

Kolmannessa kerroksessa on Pupu Pulleroinen, joka pitää kiinni piirroksen hiiliviivasta. - Älä putoa, pupu!

Pupu on helppo piirtää, sillä on pää, silmät, silmäripset, Kolmion muotoinen nenä ja viiksikarvat, jotka sojottavat alaspäin. Pupun korvien päät ovat tummat ja se pitää käpälällään kiinni pajunkissoista. Kissat naukuvat kovasti, jonka varmaan kuulet, kun oikein tarkkaan kuuntelet. (Mielikuvitusta tietenkin!).

Noita Nenänen on pukeutunut rikkinäiseen mekkoon, mutta onneksi se on nyt paikattu. Noita istuu luudalla, jolla se ajelee pääsiäisenä sinne, tänne, ylös ja alas peltojen yläpuolella. Luudan nokassa istuu kissa, joka heittelee nokista kahvipannua…

Toinen pääsiäissatu

Pieni pupu
Olipa kerran pieni pupu. Se loikki erään valkoisen talon pihalla, jossa oli paljon mielenkiintoisia toisten eläinten jälkiä. Se katsoi ikkunasta ja näki sisällä valkoisen kissan. Mitä kummaa, kissalla näytti olevan vesivärit ja sivellin ja se piirsi juuri pääsiäissatua pienelle Viljami-pojalle!

Pupu asteli hitaasti ikkunan taakse ja rupesi seuraamaan, kun kissa veteli siveltimellään vesiväripaperille rohkeita vetoja. Paperilla oli pääsiäiseen liittyviä asioita: tipuja, ruohoa, pääsiäismunia, noita, joka lensi luudallaan taivaalla ja aurinko, joka kurkki pilven reunan takaa lämmittäen pajunkissoja. Linnut lauloivat kuvassa niin, että se kuului pikku pupun korviin.

Pääsiäiskokko
Pupu tiesi, että pääsiäiseen kuuluu myös pääsiäiskokko jossain päin Suomea. Sehän ilmestyi kissan piirrokseen kuin taikaiskusta. Taas pupu mietti, mikä liittyy pääsiäiseen. Siihenhän kuuluvat myös narsissit ja krookukset.

Pääsiäisenä syödään mämmiä. Melkein mustaa maltaista valmistettua jälkiruokaa, …

Mikä punainen sieni? Name of this red mushroom?

Eräänä päivänä löytyi punainen sieni kotipihaltani autotallin vierestä. En ollut uskoa silmiäni, mutta siinä se seisoi punaisena kuin rouvan varpaankynnet kesällä. Houkuttelin häntä ottamaan valokuvan harvinaisen värisestä pikku sienenpoikasesta. Talon rouva on juuri päättänyt kurssin Turning opportunities to business, joten häntä kiinnostaa sienten poimiminen, siis yritysidean löytäminen.


My cat eyes found a nice red mushroom near our garage. What is it? Why does it look like my Mum´s toe nails? My Mum has just finished an academic course "Turning opportunities to business", so she is really interested in any kind of possibilities to develop her as an entrepreneur. Like picking up mushrooms!