Siirry pääsisältöön

Kuusi asiaa, six things of being, iLife


 • iLife
 • Elämä
 • iFamily
 • Perhe
 • iFood
 • Ruoka
 • iHome
 • Koti
 • iEconomics
 • Talous
 • iInterests
 • Harrastukset
Audioboo  - Klikkaa linkkiä, sanoo tämä kissa.

Ihminen kuten eläinkään ei tarvitse kovin monta asiaa hyvään elämään. Aloitan ihan ykkösestä eli elämästä. Kiitän siitä päivittäin ajatuksissani ja kiitämme siitä päivittäin oikein kuorossa, perheeni ja minä.

A human beeing nor an animal doesn´t need very many things for a good life. I start from the number one priority, life itself, which I thank daily in my thoughts and with my family aloud in a choir.

Minua on syntymästäni asti ympäröinyt rakkauden ilmapiiri, jossa ovat kaikki huolehtineet minusta. Minä puolestani olen pitänyt tontin hiirettömänä ja myyrättömänä. Siitä päästäänkin ruokaan, joka on ollut minulle sekä nautinto että kohtalo. Linnunpoikaset keväiseltä kyntöpellon pientareelta ovat olleet gourmetia minulle.

I have been scattered with the atmosphere of love all my life, where everyone around me has taken care of me. I have taken care of the mice and birds in our garden, eaten them as if it were my task of life. The food has been my destiny in two ways: I like good food and got diabetes for an unknown reason.

Olen vaikuttanut herkuttelemalla siihen, että sain diabeteksen joku vuosi sitten. Onneksi isäntäni on hoitanut minua ja pistänyt insuliinia kaksi kertaa vuorokaudessa tervävällä neulalla. Turkkia vain vähän nosteli ja tuikkasi niskaan lääkettä, joka vaikutti salamannopeasti ja olin taas oma virkeä kissaitseni. Eläinlääkäri määräsi lääkkeet, joten siihen ei ollut nokan koputtamista.

Rundgren´s Cat saa insuliinia. I get insuline.

Tämä talo on kotini, enkä suostuisi muualle muuttamaan, vaikka aivan varma en olisi, jos tarjoutuisi kortteeri meren rannalta valkoisesta huvilasta. Se on kyllä toteutunutkin alustavasti, koska rouvani laittaa sinisen salaattikulhon täyteen vettä ikkunan alle puutarhaan. Siinä on muka järvi, meri tai muu vesistö, jonka pinnalle katse osuu.

This hose in my castle and I`d never want to leave it except there were a white house by the sea for me. My lady likes to imagine of the sea when she puts a blue bowl filled with water in our garden. Just for the eyes to get a glimpse of water. She has an enourmous imagination and a little or much money for my food. I do not care. 

Vaikka herrasväelläni on halvat huvit on tärkeintä kuitenkin, että satanen menee minun ruokaani kuukausittain. Osakemarkkinat kiinnostavat hieman, etenkin vipuvarret, joissa voisi roikkua.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäissatu pääsiäismunasta

Mitä on pääsiäismunan sisällä?
Tässä on pääsiäismuna, jossa on kolme osaa. Alhaalle Viljami kylvi rairuohon siemeniä, jotka ovat nyt kasvaneet ruohoksi. Ruohikossa on viisi suklaamunaa.

Toisessa kerroksessa on neljä pääsiäistipua, jotka ovat iloisia kevään tulosta. Ne rakastavat elämää. Sydämet lensivätkin paikalle juuri sen vuoksi.

Kolmannessa kerroksessa on Pupu Pulleroinen, joka pitää kiinni piirroksen hiiliviivasta. - Älä putoa, pupu!

Pupu on helppo piirtää, sillä on pää, silmät, silmäripset, Kolmion muotoinen nenä ja viiksikarvat, jotka sojottavat alaspäin. Pupun korvien päät ovat tummat ja se pitää käpälällään kiinni pajunkissoista. Kissat naukuvat kovasti, jonka varmaan kuulet, kun oikein tarkkaan kuuntelet. (Mielikuvitusta tietenkin!).

Noita Nenänen on pukeutunut rikkinäiseen mekkoon, mutta onneksi se on nyt paikattu. Noita istuu luudalla, jolla se ajelee pääsiäisenä sinne, tänne, ylös ja alas peltojen yläpuolella. Luudan nokassa istuu kissa, joka heittelee nokista kahvipannua…

Toinen pääsiäissatu

Pieni pupu
Olipa kerran pieni pupu. Se loikki erään valkoisen talon pihalla, jossa oli paljon mielenkiintoisia toisten eläinten jälkiä. Se katsoi ikkunasta ja näki sisällä valkoisen kissan. Mitä kummaa, kissalla näytti olevan vesivärit ja sivellin ja se piirsi juuri pääsiäissatua pienelle Viljami-pojalle!

Pupu asteli hitaasti ikkunan taakse ja rupesi seuraamaan, kun kissa veteli siveltimellään vesiväripaperille rohkeita vetoja. Paperilla oli pääsiäiseen liittyviä asioita: tipuja, ruohoa, pääsiäismunia, noita, joka lensi luudallaan taivaalla ja aurinko, joka kurkki pilven reunan takaa lämmittäen pajunkissoja. Linnut lauloivat kuvassa niin, että se kuului pikku pupun korviin.

Pääsiäiskokko
Pupu tiesi, että pääsiäiseen kuuluu myös pääsiäiskokko jossain päin Suomea. Sehän ilmestyi kissan piirrokseen kuin taikaiskusta. Taas pupu mietti, mikä liittyy pääsiäiseen. Siihenhän kuuluvat myös narsissit ja krookukset.

Pääsiäisenä syödään mämmiä. Melkein mustaa maltaista valmistettua jälkiruokaa, …

Mikä punainen sieni? Name of this red mushroom?

Eräänä päivänä löytyi punainen sieni kotipihaltani autotallin vierestä. En ollut uskoa silmiäni, mutta siinä se seisoi punaisena kuin rouvan varpaankynnet kesällä. Houkuttelin häntä ottamaan valokuvan harvinaisen värisestä pikku sienenpoikasesta. Talon rouva on juuri päättänyt kurssin Turning opportunities to business, joten häntä kiinnostaa sienten poimiminen, siis yritysidean löytäminen.


My cat eyes found a nice red mushroom near our garage. What is it? Why does it look like my Mum´s toe nails? My Mum has just finished an academic course "Turning opportunities to business", so she is really interested in any kind of possibilities to develop her as an entrepreneur. Like picking up mushrooms!