Hyvä herra LinkedIn! Dear Mister LinkedIn!
Selätin LinkedInin! Nyt sen ei pitäisi lähetellä kutsuja puolestani puolelle maailmaa. Tähän ikään mennessä hänelle on kertynyt aika monia Gmail-yhteyksiä.

Tarina alkoi siitä, että rouva vastasi LinkedIn-kutsuun laittaen sähköpostiosoitteeksi työpostin. Eläkkeellä hän teki uuden LinkedIn-profiilin käyttäen Gmail-osoitettaan, kun vanha osoite ei toiminut.

Rouva sanoo olevansa sosiaalisen median asiantuntija, joka itse rupesi tuntemaan epätoivon hetkiä, kun vastaan tuli eläkeläistuttavia, jotka kysyivät, mihin rouva heitä oikein kutsuu. Hän tunsi itsensä poropeukaloksi. Mitenkähän sekin sanonta on syntynyt?

Poroja Kolarin Kallioniemessä juhannuksena 2012. 
- Mikä se INVITATION sitten on, kun jatkuvasti tulee sähköpostiin LinkedIniä, kysyttiin puhelimessa.
- Onko se joku taideverkosto?
- Ei ole, en vain osaa lopettaa sitä? Kun kerran täppää, niin siitä seuraa jotain hallitsematonta, jonka   seurauksia on vaikea hallita.
- Lupaan opetella, hän rauhoitteli selvästi ärsyyntyneitä ihmisiä. Epätoivon hetkinä rouva antoi uutisvihjeen medialle, kun ei muutakaan keksinyt. Jospa sitä kautta tulisi pelastus tukalaan tilanteeseen.
 - How to? Sen ohjeen olen kuullut monta kertaa sosiaalisessa mediassa.

Kun osaa kysyä oikean kysymyksen Googlelta tai muulta hakukoneelta, löytyy vastaus lähes kaikkiin ongelmiin ainakin englannin kielellä. Linkediniä ei vielä ole suomeksi, vaikka käyttäjien määrä lähentelee puolta miljoonaa Suomessakin.

Rouva teki kysymyksen
- Kuinka lopettaa Linkedinin lähettäminen?
 -How to put an end to Linkedin sending invitations in my name to the other half of the world?

Juuri noin kävi rouvalle, mutta hän löysi vastauksen ongelmaan Mashablesta, koska hän ON sosiaalisen median asiantuntija. You may also choose your email´s contact list to LinkedIn for the purpose of finding additional connections. Head to "Import Contacts" and allow access to your contacts to pull up a list of potentials. Be aware, however, that this may generate a huge list of people, especially if email services like Gmail tend to save every address you´ve ever contacted.

Hän poisti lopultaa kaikki merkinnät työstään, koulutuksestään, taidoistaan, mutta luultavasti uteliaana päivittää profiilinsa. Eräs hänen tuttavistaan, insinöörirouva, kertoi myös täpänneensä väärän kohdan. Lohdullista.

Kommentit

Suositut tekstit