Siirry pääsisältöön

Perheessämme asuu "hamstereita"


Isoveli nimitti rouvaani hamsteriksi eräällä automatkalla, josta ei päässyt karkuun. Oletan. 

Arviolla oli katastrofaaliset seuraukset. Se näet pitää paikkansa. Tapauksesta alkoi rouvan hiljainen harkinta, kiihkeä puuha ja siirtyminen maahan, jota ei enää ole, landet som icke är.

My lady is a collector. She doesn`t throw anything away, because she says to be born just after the Winter War. Then there were no nice things in Finland and in her home. Our boys have been playing ice-hockey and soccer, that´s why we still have all kinds of sports equipment and a lot other things.

Rouva keräsi historian merkkejä kodistamme, pehmeää, kovaa, sulanutta, rikkoontunutta, kahisevaa, pölyistä, kuivaa, kovaa ja kiiltävää. Pientä ja suurta merkkiä siitä ajasta, jolloin uutuuttaan kiiltävässä talossa liukuivat jääkiekot, lensivät jalkapallot, paukkuivat ovet, kuului vilskettä aamusta iltamyöhään. Muistot siirtyivät yhteen makuuhuoneeseen odottamaan loppusijoituspaikkaa.

I remember when my human brothers threw needles towards our indoors, which left small holes on them. The marks still exist, but the mountins of things will be carried away, soon, I´ll hope.

Muistan hyvin, kun pojat heittivät tikkaa valkoisiin laatuoviin. Tikkana olivat nuppineulat, joihin oli sinitarralla kiinnitetty paperisiivekkeet. Tikat jäivät välistä tanakasti oveen kiinni ja silloin kaikui naurun remakka. Jäljet ovissa ovat edelleen, niitä ei saa pois, eikä pojilla ole enää minkäänlaisia aseita. He ovat rauhan miehiä.


Santamäen ojissa uiskentelee keväisin runsaasti kutuhaukia, joita pojat hamstraavat minulle . Isäntä paistaa kalat voissa perheelle ja loput pakastetaan. Meillä syödään kaikki pyydystetty.(C)Ritva Rundgren

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäissatu pääsiäismunasta

Mitä on pääsiäismunan sisällä?
Tässä on pääsiäismuna, jossa on kolme osaa. Alhaalle Viljami kylvi rairuohon siemeniä, jotka ovat nyt kasvaneet ruohoksi. Ruohikossa on viisi suklaamunaa.

Toisessa kerroksessa on neljä pääsiäistipua, jotka ovat iloisia kevään tulosta. Ne rakastavat elämää. Sydämet lensivätkin paikalle juuri sen vuoksi.

Kolmannessa kerroksessa on Pupu Pulleroinen, joka pitää kiinni piirroksen hiiliviivasta. - Älä putoa, pupu!

Pupu on helppo piirtää, sillä on pää, silmät, silmäripset, Kolmion muotoinen nenä ja viiksikarvat, jotka sojottavat alaspäin. Pupun korvien päät ovat tummat ja se pitää käpälällään kiinni pajunkissoista. Kissat naukuvat kovasti, jonka varmaan kuulet, kun oikein tarkkaan kuuntelet. (Mielikuvitusta tietenkin!).

Noita Nenänen on pukeutunut rikkinäiseen mekkoon, mutta onneksi se on nyt paikattu. Noita istuu luudalla, jolla se ajelee pääsiäisenä sinne, tänne, ylös ja alas peltojen yläpuolella. Luudan nokassa istuu kissa, joka heittelee nokista kahvipannua…

Toinen pääsiäissatu

Pieni pupu
Olipa kerran pieni pupu. Se loikki erään valkoisen talon pihalla, jossa oli paljon mielenkiintoisia toisten eläinten jälkiä. Se katsoi ikkunasta ja näki sisällä valkoisen kissan. Mitä kummaa, kissalla näytti olevan vesivärit ja sivellin ja se piirsi juuri pääsiäissatua pienelle Viljami-pojalle!

Pupu asteli hitaasti ikkunan taakse ja rupesi seuraamaan, kun kissa veteli siveltimellään vesiväripaperille rohkeita vetoja. Paperilla oli pääsiäiseen liittyviä asioita: tipuja, ruohoa, pääsiäismunia, noita, joka lensi luudallaan taivaalla ja aurinko, joka kurkki pilven reunan takaa lämmittäen pajunkissoja. Linnut lauloivat kuvassa niin, että se kuului pikku pupun korviin.

Pääsiäiskokko
Pupu tiesi, että pääsiäiseen kuuluu myös pääsiäiskokko jossain päin Suomea. Sehän ilmestyi kissan piirrokseen kuin taikaiskusta. Taas pupu mietti, mikä liittyy pääsiäiseen. Siihenhän kuuluvat myös narsissit ja krookukset.

Pääsiäisenä syödään mämmiä. Melkein mustaa maltaista valmistettua jälkiruokaa, …

Mikä punainen sieni? Name of this red mushroom?

Eräänä päivänä löytyi punainen sieni kotipihaltani autotallin vierestä. En ollut uskoa silmiäni, mutta siinä se seisoi punaisena kuin rouvan varpaankynnet kesällä. Houkuttelin häntä ottamaan valokuvan harvinaisen värisestä pikku sienenpoikasesta. Talon rouva on juuri päättänyt kurssin Turning opportunities to business, joten häntä kiinnostaa sienten poimiminen, siis yritysidean löytäminen.


My cat eyes found a nice red mushroom near our garage. What is it? Why does it look like my Mum´s toe nails? My Mum has just finished an academic course "Turning opportunities to business", so she is really interested in any kind of possibilities to develop her as an entrepreneur. Like picking up mushrooms!