Lost from my courtyard

En olisi ikinä uskonut joutuvani tällaiseen tilanteeseen. Lähdin ulos tavanomaiselle ulkoilulleni. Rouva siivosi ja avasi minulle armeliaasti oven ulos. Tutkin paikkoja. Katsoin lintuja. Haistelin maailmaa. Oli talvinen, hieman tuulinen pakkaspäivä.

I never thought, that I`d be in a situation like this. I am lost. It was a cold winter afternoon. I went out and nobody let me come in. I try and try. The lady is cooking and my master is playing some stupid game. So I decided to hide myself under the trees. I am nearly blind but my wits are still good. I decided to stay outdoors this really cold night since I have been out several hours now.

Televisiosta tulee hiihtoa ja muuta tyhjänpäiväistä.  Rouva siivoaa, imuroi ja laittaa makkarakeittoa, vaikka makkarastakin on tehty viime aikojen ruokaskandaaleissa lähes syömäkelvotonta ravintoa. Isäntäni kuorii perunat, rouva laittaa ne kattilaan ja lisää palsternakat, sipulit, porkkanat, purjot ja maustepepparit keitinveteen. Osaan ulkoa kaikki rouvani reseptit, koska seuraan kotielämää tarkalla vaistollani. Vainullani meinasin sanoa, mutta sehän on koirien kieltä.

Isäntä tutkii veikkauksiaan. Minä haluan tulla sisälle. Hakkaan ikkunaan käpälälläni tavalliseen tapaani hienostuneesti, vaikka olen uros. Ei kuule kukaan ikkunan raapimistani. Saan tarpeekseni pyytämisestä ja päätän lähteä mielenosoituksellisesti muualle, vaikka olisin mielelläni tullut kodin lämpöön. Siitä se seikkailu vasta alkaakin.

Menen kuusiaidan alle kuuntelemaan koiraystävän haukuntaa, makaan aivan hiljaa. Kuuloni on huonontunut, enkä näe enää yhtä tarkasti kuin nuoruuden voimissa. Tunnistan kuitenkin haukun, joka ei siis triviaalisti sanottuna haavaa tee. Jos mikään muu aisti ei toimi, niin älyni on terävä. Fasaanit ovat menneet pois pihastamme, joten kuusiaitahotelli on tyhjänä.

Pysyn piilossani, kun huomaan hirveän kaaoksen kotini liepeillä. Isäntä ja rouva keskustelevat kiihkeästi minusta. He ovat viestittäneet sosiaaliseen mediaan, että olen kateissa. Rouva kulkee pihalla turkki päällä huudellen minua. En saa sanaa suustani, enkä edes halua. Myös isäntä etsii minua.

Olen päättänyt viettää yön ulkona aivan kuten partiolaiset tai Selviytyjät telkkarissa. Tosin Suomessa on eri lämpötilat kuin eteläisillä merillä.

Kommentit

Suositut tekstit