Siirry pääsisältöön

Lost from my courtyard

En olisi ikinä uskonut joutuvani tällaiseen tilanteeseen. Lähdin ulos tavanomaiselle ulkoilulleni. Rouva siivosi ja avasi minulle armeliaasti oven ulos. Tutkin paikkoja. Katsoin lintuja. Haistelin maailmaa. Oli talvinen, hieman tuulinen pakkaspäivä.

I never thought, that I`d be in a situation like this. I am lost. It was a cold winter afternoon. I went out and nobody let me come in. I try and try. The lady is cooking and my master is playing some stupid game. So I decided to hide myself under the trees. I am nearly blind but my wits are still good. I decided to stay outdoors this really cold night since I have been out several hours now.

Televisiosta tulee hiihtoa ja muuta tyhjänpäiväistä.  Rouva siivoaa, imuroi ja laittaa makkarakeittoa, vaikka makkarastakin on tehty viime aikojen ruokaskandaaleissa lähes syömäkelvotonta ravintoa. Isäntäni kuorii perunat, rouva laittaa ne kattilaan ja lisää palsternakat, sipulit, porkkanat, purjot ja maustepepparit keitinveteen. Osaan ulkoa kaikki rouvani reseptit, koska seuraan kotielämää tarkalla vaistollani. Vainullani meinasin sanoa, mutta sehän on koirien kieltä.

Isäntä tutkii veikkauksiaan. Minä haluan tulla sisälle. Hakkaan ikkunaan käpälälläni tavalliseen tapaani hienostuneesti, vaikka olen uros. Ei kuule kukaan ikkunan raapimistani. Saan tarpeekseni pyytämisestä ja päätän lähteä mielenosoituksellisesti muualle, vaikka olisin mielelläni tullut kodin lämpöön. Siitä se seikkailu vasta alkaakin.

Menen kuusiaidan alle kuuntelemaan koiraystävän haukuntaa, makaan aivan hiljaa. Kuuloni on huonontunut, enkä näe enää yhtä tarkasti kuin nuoruuden voimissa. Tunnistan kuitenkin haukun, joka ei siis triviaalisti sanottuna haavaa tee. Jos mikään muu aisti ei toimi, niin älyni on terävä. Fasaanit ovat menneet pois pihastamme, joten kuusiaitahotelli on tyhjänä.

Pysyn piilossani, kun huomaan hirveän kaaoksen kotini liepeillä. Isäntä ja rouva keskustelevat kiihkeästi minusta. He ovat viestittäneet sosiaaliseen mediaan, että olen kateissa. Rouva kulkee pihalla turkki päällä huudellen minua. En saa sanaa suustani, enkä edes halua. Myös isäntä etsii minua.

Olen päättänyt viettää yön ulkona aivan kuten partiolaiset tai Selviytyjät telkkarissa. Tosin Suomessa on eri lämpötilat kuin eteläisillä merillä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäissatu pääsiäismunasta

Mitä on pääsiäismunan sisällä?
Tässä on pääsiäismuna, jossa on kolme osaa. Alhaalle Viljami kylvi rairuohon siemeniä, jotka ovat nyt kasvaneet ruohoksi. Ruohikossa on viisi suklaamunaa.

Toisessa kerroksessa on neljä pääsiäistipua, jotka ovat iloisia kevään tulosta. Ne rakastavat elämää. Sydämet lensivätkin paikalle juuri sen vuoksi.

Kolmannessa kerroksessa on Pupu Pulleroinen, joka pitää kiinni piirroksen hiiliviivasta. - Älä putoa, pupu!

Pupu on helppo piirtää, sillä on pää, silmät, silmäripset, Kolmion muotoinen nenä ja viiksikarvat, jotka sojottavat alaspäin. Pupun korvien päät ovat tummat ja se pitää käpälällään kiinni pajunkissoista. Kissat naukuvat kovasti, jonka varmaan kuulet, kun oikein tarkkaan kuuntelet. (Mielikuvitusta tietenkin!).

Noita Nenänen on pukeutunut rikkinäiseen mekkoon, mutta onneksi se on nyt paikattu. Noita istuu luudalla, jolla se ajelee pääsiäisenä sinne, tänne, ylös ja alas peltojen yläpuolella. Luudan nokassa istuu kissa, joka heittelee nokista kahvipannua…

Toinen pääsiäissatu

Pieni pupu
Olipa kerran pieni pupu. Se loikki erään valkoisen talon pihalla, jossa oli paljon mielenkiintoisia toisten eläinten jälkiä. Se katsoi ikkunasta ja näki sisällä valkoisen kissan. Mitä kummaa, kissalla näytti olevan vesivärit ja sivellin ja se piirsi juuri pääsiäissatua pienelle Viljami-pojalle!

Pupu asteli hitaasti ikkunan taakse ja rupesi seuraamaan, kun kissa veteli siveltimellään vesiväripaperille rohkeita vetoja. Paperilla oli pääsiäiseen liittyviä asioita: tipuja, ruohoa, pääsiäismunia, noita, joka lensi luudallaan taivaalla ja aurinko, joka kurkki pilven reunan takaa lämmittäen pajunkissoja. Linnut lauloivat kuvassa niin, että se kuului pikku pupun korviin.

Pääsiäiskokko
Pupu tiesi, että pääsiäiseen kuuluu myös pääsiäiskokko jossain päin Suomea. Sehän ilmestyi kissan piirrokseen kuin taikaiskusta. Taas pupu mietti, mikä liittyy pääsiäiseen. Siihenhän kuuluvat myös narsissit ja krookukset.

Pääsiäisenä syödään mämmiä. Melkein mustaa maltaista valmistettua jälkiruokaa, …

Mikä punainen sieni? Name of this red mushroom?

Eräänä päivänä löytyi punainen sieni kotipihaltani autotallin vierestä. En ollut uskoa silmiäni, mutta siinä se seisoi punaisena kuin rouvan varpaankynnet kesällä. Houkuttelin häntä ottamaan valokuvan harvinaisen värisestä pikku sienenpoikasesta. Talon rouva on juuri päättänyt kurssin Turning opportunities to business, joten häntä kiinnostaa sienten poimiminen, siis yritysidean löytäminen.


My cat eyes found a nice red mushroom near our garage. What is it? Why does it look like my Mum´s toe nails? My Mum has just finished an academic course "Turning opportunities to business", so she is really interested in any kind of possibilities to develop her as an entrepreneur. Like picking up mushrooms!