Siirry pääsisältöön

Kissavauvoja katsomaan, ei ikinä!

- Katoppa Ritva, mitä me saatiin! huutaa isäntäni rouvalleen kauppakassit kädessä. Vieras kissa tuli hänen mukanaan lähes sisälle. Nyt heillä on suuri houkutus ruveta ruokkimaan sitä. Älkää vain kertoko kenellekään...Heillä on niin vietävä kissankaipuu. Tutun oloinen kissa ja varmaan asuu lähistöllä, joten ei tätä unta kauan kestä.

Koin dejavuun. Muistan syksyisen pakkasillan, jolloin tulin meille tuollaisena rääpäleenä ihmisvelipoikani takin sisässä.

- Äiti, katoppa, mikä mulla on! huusi lapsi silloin.

- Meillä on nyt ihan mahdoton pikku vieras. Apua, hakekaa se kotiinsa, kun me emme pärjää. Rouvan "Faceboo-Kissa" käy kuhina.

- Korkeaperäinen kollikissa on meillä sisällä, eikä ole meidän syy. Ei lähde pois pihasta. Juoksee ja nuuskii joka nurkan. Kenen se on?

- Eihän se oo meiän iskä? kysyy ihmisvelipoikanen.

- Juokseminen ja nurkkien nuuskiminen johtuu siitä, että iskällä on Veikkaaja ja ravikupongit hukassa, arvelee ihmisvelipoikanen edelleen.

- Meillä ei ole nyt enää Pikku Anteroa. Valitettavasti sillä on koti aivan naapurissa. Se on puolivuotias kissa, joka on pian menossa "leikkaukseen". Rauhoittuu, eikä enää aiheuta kaaosta naapurin vanhan pariskunnan elämässä.

Siunailen tässä hässäkässä sitä, miten jotkut luonteet ovat rauhattomia. Tämäkin kissa juoksi seinästä toiseen ja keräsi loput villakoirat yhteen nurkkaan kenneliin.

Filosofisesti ajatellen on hyvin vähän järkeä siinä, että eläinten katoamisesta kirjoitellaan sosiaalisessa mediassa. Animaalisesti ajatellen en pane pahakseni. Hellyys ja empatiakyky sopivassa määrin edistää kuitenkin ihmiskunnan ja eläinkunnan hyvinvointia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäissatu pääsiäismunasta

Mitä on pääsiäismunan sisällä?
Tässä on pääsiäismuna, jossa on kolme osaa. Alhaalle Viljami kylvi rairuohon siemeniä, jotka ovat nyt kasvaneet ruohoksi. Ruohikossa on viisi suklaamunaa.

Toisessa kerroksessa on neljä pääsiäistipua, jotka ovat iloisia kevään tulosta. Ne rakastavat elämää. Sydämet lensivätkin paikalle juuri sen vuoksi.

Kolmannessa kerroksessa on Pupu Pulleroinen, joka pitää kiinni piirroksen hiiliviivasta. - Älä putoa, pupu!

Pupu on helppo piirtää, sillä on pää, silmät, silmäripset, Kolmion muotoinen nenä ja viiksikarvat, jotka sojottavat alaspäin. Pupun korvien päät ovat tummat ja se pitää käpälällään kiinni pajunkissoista. Kissat naukuvat kovasti, jonka varmaan kuulet, kun oikein tarkkaan kuuntelet. (Mielikuvitusta tietenkin!).

Noita Nenänen on pukeutunut rikkinäiseen mekkoon, mutta onneksi se on nyt paikattu. Noita istuu luudalla, jolla se ajelee pääsiäisenä sinne, tänne, ylös ja alas peltojen yläpuolella. Luudan nokassa istuu kissa, joka heittelee nokista kahvipannua…

Toinen pääsiäissatu

Pieni pupu
Olipa kerran pieni pupu. Se loikki erään valkoisen talon pihalla, jossa oli paljon mielenkiintoisia toisten eläinten jälkiä. Se katsoi ikkunasta ja näki sisällä valkoisen kissan. Mitä kummaa, kissalla näytti olevan vesivärit ja sivellin ja se piirsi juuri pääsiäissatua pienelle Viljami-pojalle!

Pupu asteli hitaasti ikkunan taakse ja rupesi seuraamaan, kun kissa veteli siveltimellään vesiväripaperille rohkeita vetoja. Paperilla oli pääsiäiseen liittyviä asioita: tipuja, ruohoa, pääsiäismunia, noita, joka lensi luudallaan taivaalla ja aurinko, joka kurkki pilven reunan takaa lämmittäen pajunkissoja. Linnut lauloivat kuvassa niin, että se kuului pikku pupun korviin.

Pääsiäiskokko
Pupu tiesi, että pääsiäiseen kuuluu myös pääsiäiskokko jossain päin Suomea. Sehän ilmestyi kissan piirrokseen kuin taikaiskusta. Taas pupu mietti, mikä liittyy pääsiäiseen. Siihenhän kuuluvat myös narsissit ja krookukset.

Pääsiäisenä syödään mämmiä. Melkein mustaa maltaista valmistettua jälkiruokaa, …

Mikä punainen sieni? Name of this red mushroom?

Eräänä päivänä löytyi punainen sieni kotipihaltani autotallin vierestä. En ollut uskoa silmiäni, mutta siinä se seisoi punaisena kuin rouvan varpaankynnet kesällä. Houkuttelin häntä ottamaan valokuvan harvinaisen värisestä pikku sienenpoikasesta. Talon rouva on juuri päättänyt kurssin Turning opportunities to business, joten häntä kiinnostaa sienten poimiminen, siis yritysidean löytäminen.


My cat eyes found a nice red mushroom near our garage. What is it? Why does it look like my Mum´s toe nails? My Mum has just finished an academic course "Turning opportunities to business", so she is really interested in any kind of possibilities to develop her as an entrepreneur. Like picking up mushrooms!